Soorten stucwerk

Bent u op zoek naar ervaren, vakkundige en betaalbare stucadoors? Dan bent u bij A1 Renovatie aan het juiste adres. Door kennis en ervaring kunnen wij u goed adviseren en helpen bij het realiseren van prachtig stucwerk op uw wanden en plafonds.

Wij zijn gespecialiseerd in sausklaar stucwerk, spackspuiten en sierpleisters. Weet u niet wat voor stucwerk u nodig hebt? Wij adviseren u hier graag vrijblijvend over.

Sausklaar stucwerk is ideaal wanneer u uw wanden en plafonds wilt laten schilderen, maar deze nog gaten en oneffenheden bevatten. Met sausklaar stucwerk zorgen wij dat uw wanden en plafonds glad en zonder oneffenheden worden opgeleverd.

Spackspuiten is een voordelige en efficiente manier om uw wanden en plafonds te voorzien van stucwerk. Met een spackspuitmachine wordt er een 2-laags systeem aangebracht. De eerste laag is de laag die de ondergrond wit achterlaat. De tweede laag is de structuur korrel laag.

Sierpleister is een stucwerk die een structuur achterlaat op de muren. Met de granietkorrels die in stucwerk zijn verwerkt kunnen we een unieke en mooie structuur realiseren op uw wanden.

Voordelen stucwerk

Het laten stucen van uw wanden en plafonds kent vele voordelen. Hieronder de meeste bekende voordelen:

  • Kan voordelig uitkomen
  • Mooie en strakke wanden
  • Kan ook meteen afwerking zijn
  • Kleurechte uitstraling
  • Ziet er indrukwekkend uit
  • Valt onder de BTW korting

Veelgestelde vragen

Hieronder de meestgestelde vragen over stucwerk. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen, vul dan het contactformulier in met uw vraag, waarna wij u zullen beantwoorden.

Wij hebben 2 methodes om de prijs te bepalen. De eerste methode is een vaste prijs op basis van het te verrichten werk, de tweede methode is op basis van een m2 prijs. Onderstaande tarieven zijn inclusief materialen en exclusief 9% btw.

Stucwerk soortPrijzen per m2
Behangklaar stucen€15,00
Sausklaar stucen€17,50
Sierpleister (spachtelputz)€18,00
Plafond stucen€20,00
Raapwerk (dik stucen)€27,50
Buitenstucwerk€75,00

De prijs van het stucwerk wordt bepaald door het soort stucwerk en de dikte die aangebracht moet worden. De dikte van het stucwerk wordt bepaald door de oneffenheden in de ondergrond.

Dit is afhankelijk van het stucwerk. Met spachtelputz en sierpleisters kan dit wel, met glad pleisterwerk kan dit niet.

Ja, dat kan! Stucwerk in de badkamer wordt steeds populairder en is een mooi alternatief voor tegels. Er zijn een paar zaken waar rekening gehouden moet worden, zoals de ondergrond en stucsoort. Wij leggen u dit graag in details uit.

Stucwerk projecten